Storitve

Dodelava  pšenice, ječmena in ostalih žitaric

Že od leta 2010 se ukvarjamo s čiščenjem in tretiranjem pšenice, ječmena ter ostalih žitaric.  Z našo avtomatizirano linijo vam po vaši želji seme kakovostno očistimo in tretiramo po konkurenčni ceni. Dodelano seme lahko pakiramo v vreče po 25 kg ali v Big bag-e.  Prav tako pa vam nudimo organiziran prevoz semena z vašega polja do našega podjetja in nato dodelanega semena na vašo podjetje ali kmetijo.

 

Pakiranje semenskega krompirja

Smo edino podjetje v Sloveniji, ki se ukvarja s storitvenim pakiranjem krompirja, in sicer na število gomoljev po želji naročnika.

 

Predelava soje

Soja je stročnica – metuljnica (tako kot fižoli, leče, čičerka, grah, bob, lucerna, triplat, …). Suho zrno soje vsebuje od 36 % do 46 % beljakovin za razliko od žit, ki jih vsebujejo od 7 % in 11 % (oves, ječmen, pšenica, …) do 18 % (pira, kamut).

Zraven velike količine beljakovin pa nepredelana soja vsebuje tudi snovi, ki niso primerne za krmo domačih živali:

  1. Tripsin inhibitorje (zmanjšujejo dejavnost encima, ki pospešuje razgradnjo in izkoriščanje beljakovin)
  2. Hemaglutinin (povzroča zgoščanje krvi)
  3. Encim ureaza (pospešuje razgradnjo uree v vampu, kar povzroči nastajanje amonijaka, ki napihuje živali in deluje strupeno)

Eden najustreznejših ekoloških postopkov predelave sojinega zrnja je kuhanje soje v vodni pari, ekstrudiranje in ekspandiranje. S tem postopkom koncentracijo škodljivih snovi (encim ureaze, tripsin inhibitorji in hemaglutinin) zmanjšamo daleč pod z zakonom določeno raven, ne da bi pri tem zmanjšali energijsko vrednost soje. Ker je soja po tej tehnologiji izpostavljena za kratek čas (20–30 sekund) visoki temperaturi (do 150°C) in visokem pritisku (do 55 bar), brez prisotnosti kisika ne pride do sprememb proteinov in vitaminov.

V podjetju Interkorn d.o.o. vam nudimo predelavo:

  1. polnomastne soje in
  2. delno posnete soje (odvzem ≈10 % olja).

 

Za več informacij, ali za pripravo ponudbe, nas prosim pokličite na: 02/5422-250, ali pa pošljite mail na: info@intercorn.net